VW Fun Cup

P3 in Zolder

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen stond gepland op het circuit van Zolder. Vorig jaar werden we hier algemeen nog knap 7de en eerste in de Pure klasse. Dit jaar was het damage control.

Wij konden op donderdag niet gaan trainen om de auto af te stellen en we vonden op zaterdag maar geen werkende afstelling waardoor we bijna 2 seconden trager waren dan vorig jaar. Ook dat is racing en het hoort er allemaal bij. Kwalificatie was dus niet goed en na het spel kregen we P34 toegewezen.

Zondagmorgen lag de baan gelukkig nat. Geert nam een goede start en kon goed opschuiven in het pak, Sébastien reed de 2de stint en schoof nog wat verder op. Zo lagen we na 1u20 wedstrijd al P15 en 3de in onze klasse. De eerste 2 hadden ondertussen een voorsprong opgebouwd die we niet meer konden inhalen.

Toen de baan begon op te drogen hadden we opnieuw te weinig grip om de snelle jongens voor te blijven. Het was hard knokken maar onze P3 hebben we niet meer afgegeven. Benoit & Arnaud werkten hun stints ook foutloos as. Ook leuk dat de volgende 4 Pure wagens achter elkaar over de finish reden.

Nu aftellen naar de laatste wedstrijd te Assen en hopen dat we daar terug een goede afstelling vinden. Bedankt aan alle sponsors en AC Motorsport voor de ondersteuning.

We staan nu algemeen 2de in het Pure klassement en alles is nog mogelijk. Algemeen staan we 5de wat ook zeer mooi is.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *