sim

SIM Racing bij Chronos Racing

In samenwerking met Unrestricted Drives werd een SIM Racing georganiseerd bij Chronos Racing te Gent. Er werd gekozen voor de Grand Prix formule waarbij je eerst mag trainen, daarna kwalificatie rijdt en afsluit met een race. De deelnemers waren een mix van beginners en ervaren SIM rijders.

Bij Chronos Racing kan je kiezen tussen de VR-Bril ervaring of de klassieke monitor. VR was voor mij nieuw maar na de trainig ben ik overgestapt naa de klassieke monitor. Het beeld van de VR Bril was niet scherp genoeg waardoor ik hoofdpijn kreeg. Er waren nog 2 mensen met hetzelfde probleem. Je moet het persoonlijk ervaren.

De start van de race was een slagveld waarbij er in de eerste bocht veel te laat werd geremd. Het gevolg was dat ik achteraan moest afsluiten maar ik kon terug rijden naar plaats 2. Algemeen gezien was de beleving zeer goed en was iedereen positief over de ervaring.

In het voorjaar van 2024 organiseer ik een tweede sessie dus mensen die interesse hebben kunnen een bericht sturen om zich in te schrijven.

Share