simVW Fun Cup

Simracen in Corona tijden – deel 1

De eerste 3 wedstrijden van de VW Fun Cup seizoen 2020 zijn uitgesteld. Veel raceklassen schakelen daarom over naar sim racing. Tijd om met Kartworld Racing even te kijken wat er allemaal bij komt kijken. We focussen ons op SIM racing en niet op echte games zoals F1 2019.

Bij SIM racing wordt het gedrag van de auto en het circuit gesimuleerd waardoor je je als rijder constant moet aanpassen. Het is dan ook een goede training om een nieuw circuit te leren of om je skills op peil te houden. De bekendste SIM community is iRacing. Deze wordt ook gebruikt door Max Verstappen en Lando Norris.

Nieuwe leden krijgen 50% korting en als je iemand zijn reward link gebruikt krijgt die persoon $10 iRacing krediet die kan gebruikt worden om circuits te kopen, wagens te kopen of eigen servers te hosten. Gelieve dan ook mijn link te gebruiken en dan kunnen we enkele Kartworld servers hosten.

De stoel

Ook wel de Rig genoemd en daarin kan je zo ver gaan als je zelf wil. Kartworld heeft gekozen voor de PlaySeat Challenge omdat de aankoopprijs laag is en deze weinig plaats inneemt. Deze moet je zelf monteren en dit neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Stuur en pedalen

Opnieuw zeer veel keuze waarbij Fanatec een gekende speler is in de SIM wereld. Zij bieden de beste prijs / kwaliteit om het racen waarheidsgetrouw te maken. Concreet heeft Kartworld gekozen voor de Fanatec Clubsport Base.

De base unit moet gemonteerd worden op de PlaySeat Challenge. Hiervoor moet je wel de steun van de stoel verplaatsen. Deze moet naar voor komen zoals je kan zien op onderstaande foto’s.

De pedalenset kan je met bouten bevestigen op een buizenrig maar wij doen het met tie-raps.

Nu ben je klaar om iRacing te installeren op je computer en als Rookie aan de slag te gaan met de Mazda MX-5. Elke week rijden ze op een ander circuit en in het begin moet je vooral zonder fouten rijden om snel te promoveren.

Binnenkort gaan we in deel 2 dieper in op het rijden zelf en hoe dit overeenkomt met echt racen op een circuit. Iets wat we door de Corona crisis niet kunnen doen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *