simVW Fun Cup

VW Fun Cup e-series simracen

Naast de BELCAR organiseert Kronos Events nu ook een virtuele competitie voor de VW Fun Cup. De technische vereisten zijn nog wat onduidelijk maar kartworld zal proberen om deel te nemen met de #281 van seizoen 2019.

Kronos Events heeft het genoegen om de lancering van een virtuele versie van de VW Fun Cup powered by Hankook aan te kondigen. De VW e-Fun Cup powered by Hankook, het officiële esports-kampioenschap voor de Racekevers, zal bestaan uit vier verschillende wedstrijden en gaat van start begin mei.

 

In samenwerking met Motori nella Legenda, een organisatie gelinkt aan de Italiaanse VW Fun Cup-rijder Claudio Cappelli, werd de afgelopen weken een waarheidsgetrouwe versie van de VW Fun Cup ontwikkeld voor de game Assetto Corsa, met de officiële stickers en erg gelijkaardige prestaties aan de Evo3. Deze week werd alvast een ‘testroom’ geopend waarin de auto aan de tand kan gevoeld worden op het Circuit de Spa-Francorchamps, waar de openingsrace van het virtuele kampioenschap zal plaatsvinden. Voor de fans worden alle wedstrijden rechtstreeks uitgezonden op YouTube, met commentaar in het Frans en het Nederlands.

 

Om te racen, moet u weinig moeite doen. U heeft Assetto Corsa nodig voor Windows PC en moet de auto downloaden op het forum van Motori nella Legenda. In de ‘testroom’ worden tegelijk 36 rijders toegelaten en 500 rijders krijgen de kans om een chrono neer te zetten. Meer technische informatie vindt u hier.

 

De inschrijvingsprijs voor het kampioenschap is meer dan redelijk en licentiehouders van de RACB zullen speciale voorwaarden genieten. In die prijs zit trouwens niet alleen de deelname inbegrepen aan de vier wedstrijden, maar ook een livery naar keuze, bijvoorbeeld op basis van een auto uit het seizoen 2019 van de VW Fun Cup powered by Hankook of een gepland ontwerp voor het seizoen 2020. Om te beginnen wordt er geracet op drie gekende circuits, stuk voor stuk vaste waarden voor Kronos Events en zijn rijders.

 

De finale zal vervolgens plaatsvinden op een ‘exotische’ locatie. Dat circuit wordt bepaald door… u, na een stemming op de Facebookpagina van de VW Fun Cup. Meer details over de verschillende circuits, de exacte kalender en het format van de wedstrijden wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

“Net als het team van Kronos Events, hunkeren ook onze rijders duidelijk naar competitie”, bevestigt Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “Om die reden zijn we meer dan gelukkig om een virtueel alternatief aan te bieden met de VW e-Fun Cup powered by Hankook, een officieel kampioenschap van de VW Fun Cup. De rijders zullen zich kunnen uitleven en dat is het belangrijkste in deze periode. Hopelijk zijn ze vergevingsgezind, want dit is voor ons een debuut als organisator van online races! (lacht) We zijn dan ook bereid om te luisteren naar hun mening en ons concept in functie daarvan aan te passen. We zijn in ieder geval razend enthousiast!”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *