sim

Virtuele 24u Le Mans

Bij gebrek aan wedstrijden uit het echte leven in tijden van coronacrisis, wendt de autosportgemeenschap dit weekend de blik op een nooit eerder gezien evenement: de virtuele 24 Uur van Le Mans.

Het is een publiek geheim dat de autosport op de simulator tegenwoordig de wind in de rug heeft. Hoewel deze geenszins de “echte” competitie kan vervangen, is het zeker een goed alternatief in afwachting van de terugkeer naar de circuits of de KP’s.

Dat hebben de organisatoren van de 24 Uur van Le Mans goed begrepen! We herinneren u eraan dat de grootste endurancerace ter wereld initieel dit weekend gepland stond, maar de coronacrisis heeft de wedstrijd verplaatst naar 19 en 20 september. Gezien de echte race ontbreekt, zal er op de traditionele datum virtueel tweemaal rond de klok geracet worden.

Of het nu gaat om een virtuele of een echte race, de 24 Uur van Le Mans blijft een droom. Niet minder dan 50 teams zullen zaterdag om 15u aan de start staan en de deelnemerslijst is simpelweg adembenemend: 22 rijders stonden minstens eenmaal aan de start van een Grote Prijs Formule 1 (waarbij 5 van hen dit seizoen in actie moeten treden en er ook twee voormalige wereldkampioenen present tekenen), zes algemene winnaars van de 24 Uur van Le Mans, drie winnaars van de 500 Mijl van Indianapolis, 16 rijders die hun klasse wonnen in de Sarthe, … In totaal zullen 200 rijders het mythische tracé in de Sarthe aansnijden, dat perfect gedigitaliseerd werd. Niet minder dan 115 rijders zijn in het echte leven houder van een FIA-licentie en 85 van hen komen uit de wereld van de simracing (computersimulatie).

Om een kwaliteitsvolle TV-uitzending te garanderen, zijn de organisatoren niet over een nacht ijs gegaan. De Belgische regisseur Olivier Denis krijgt de leiding over de productie bij deze zeer bijzondere editie.

Hoewel Volkswagen niet rechtstreeks betrokken is aangezien geen enkel model van het merk toegelaten is tot deze virtuele 24 Uur van Le Mans, kunnen we weliswaar aanraden om het evenement in het oog te houden, gezien onze vrienden van e-Team WRT deelnemen. Hun LMP2-prototype, identiek aan de exemplaren van alle concurrenten in deze klasse, zal het startnummer 30 dragen en het rijderskwartet oogt fantastisch. De Belg Dries Vanthoor, winnaar van zijn klasse in de 24 Uur van Le Mans in 2017, en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, laureaat bij de 24 Uur van de Nürburgring in 2017, zijn ook in het dagelijkse leven racers en slaan de handen in elkaar met twee Belgische simracers: Fabrice Cornelis en Arne Schoonvliet.

Waar de virtuele 24 Uur van Le Mans bekijken?

De wedstrijd zal worden uitgezonden via:

Daarnaast zullen ook Eurosport, France TV en de RTBF de wedstrijd uitzenden. Bij de Belgische Franstalige omroep zal de wedstrijd te zien zijn van 14u30 tot 23u en van 10u tot 15u15, met commentaar van Thibaut Rinchon (RTBF-journalist), Maxime Potar (simracing-expert) en Thomas Bastin.

Bron: https://www.belgianvwclub.be/nl/nieuws/allerlei/de-virtuele-24-uur-van-le-mans-eist-dit-weekend-de-aandacht-op.html

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *