Onderhoud vóór de winter

De winter staat voor de deur, hoogtijd om de kart een laatste onderhoudsbeurt te geven vooraleer hij aan zijn winterslaap kan beginnen. Dit kan je in het voorjaar veel extra werk besparen.

Snow-go-carts-Russia-Siberia

Chassis:
Veel amateurs, niet allemaal, hechten tijdens het seizoen niet veel belang aan het proper houden van hun kart/chassis. In de winter wordt er veel minder gereden dus is het misschien eens hoogtijd om je chassis een volledige poetsbeurt te geven! WD-40 is hiervoor ideaal, het laat een beschermlaag achter en zorgt ervoor dat je chassis mooi blinkt. Alles wat los kan verwijder je van je chassis, zeker de achteras en de lagers zijn een bron van vet en vuiligheid. Wanneer je chassis terug compleet is spuit je alle bewegende onderdelen in met WD-40. De rem is het enigste onderdeel van je chassis die WD-40 haat. Deze reinig je best even met een remmenreiniger.

Carburator:
In een ander artikel kon je al lezen dat de membramen van de carburator uitdrogen wanneer deze lang droog staan. Je kan de carburator open doen om de pakkingen en de membraamtjes in benzine te doppen. Anders laat je alles droog staan en kan je na de winter controleren als alles nog goed is. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen.

Motor:
De plaats waar je kart staat is belangrijk voor de slijtage die zich kan voordoen op bepaalde onderdelen. Vorst is zeer schadelijk dus als je kart in een koude garage staat die onderhevig is aan vocht en koude kan je het best je motor binnen bewaren op een constante temperatuur.

Remmen:
Eén tip: verwijder alle remolie uit de leidingen

Share