VW Fun Cup

2015 VW Funcup te Zolder

We hadden met 3 karters het plan om eens deel te nemen aan een VW Funcup wedstrijd. Dit in de EVO3 klasse – benzinemotor met een sequentiële versnellingsbak. Op onze testdag ging het al verrassend goed maar technische problemen gooiden roet in het eten voor de rest van de dag waardoor we in de race wel gingen zien waar we terecht kwamen.

20150829_funcup_zolder05

De race te zolder was in het voorprogramma van de jaarlijkse 24u wedstrijd dus de timing was zeer krap. Geen training en meteen een kwalificatie van 1u. We reden ook niet met de wagen van op de testdag dus het was voor ons ook nieuw. Helaas merkte Dorian al snel dat de tandwielverhouding verkeerd was en we constant in de begrenzer zaten. De wagen had ook vrij veel overstuur. Een goeie kwalificatie konden we dus al vergeten en dat werd bevestigd met een P31 op 39 wagens. Eventjes 2 seconden trager dan op onze testdag terwijl we normaal 1-2 seconden sneller moesten zijn op nieuwe banden & meer grip op de baan.

20150829_funcup_zolder04

Na de kwalificatie werden de tandwielen gewisseld en werd de afstelling wat aangepast. Ik ging de start nemen en het eerste uur rijden. De start was een vliegende en het was opletten om nergens op te rijden want met zoveel wagens ligt de snelheid in het begin vrij laag. In de Rea bocht kon ik nog iemand uitremmen maar in de Jacky Ickx chicane ging er iemand rond waardoor ik al door de aarde moest en 2 plaatsen verloor.

20150829_funcup_zolder02

Het overstuur was weg maar het gevolg was teveel grip achteraan waardoor de wagen moeilijk wilde insturen. Je moest de auto dus eigenlijk voor de bocht al wat scheef zetten en er al glijdend door gaan. De nieuwe tandwielverhouding was beter maar zoals ik al dacht in de kwalificatie komt de motor wat pk’s tekort. Verschil met de auto van de testdag is enorm want zelfs in de slipstream konden we vandaag amper volgen, werd nadien ook bevestigd door m’n co-piloten. Ik heb er veel zien afgaan en ik ben zelf op de baan gebleven waardoor we na de eerste pitstop P19 lagen, niet slecht vanop P31.

20150829_funcup_zolder01

Dan was het aan m’n 2 collega’s Dorian & Michael en die bleven hangen rond P17 – P18. We zijn gefinished op P19 en meer zat er echt niet in met deze wagen. We zijn alle drie aan elkaar gewaagd dus het was leuk geweest om eens te zien wat er mogelijk is met een betere wagen maar dit is en blijft autosport.

20150829_funcup_zolder06

De volgende wedstrijd gaat door in Frankrijk en er is veel kans dat we gaan deelnemen met een andere wagen om te zien wat voor ons haalbaar is met een goede auto. De video kan je hieronder bekijken of op onze facebook pagina.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *