VW Fun Cup

2017 VW Fun Cup – 5de plaats in de 8h van Zolder

De laatste wedstrijd van het seizoen werd verreden op het circuit van Zolder. Wedstrijd van 8u met de #888 van AC Motorsport en dit samen met Romain Degeer en Timo Van Impe. De training op zaterdag was beperkt tot 2 sessies van elk 1u te verdelen over 3 piloten. Mijn eerste stint werd ingekort door een rode vlag situatie wat niet ideaal was vermits het alweer 3 jaar geleden was dat ik op Zolder gereden had. De balans van de auto voelde niet goed aan maar dit werd tijdens de middagpauze verholpen en mijn 2de test voelde een stuk beter aan wat ook zichtbaar was in de tijden. Uiteindelijk reden we een 10de tijd op 39 wagens en tijdens het kwalificatiespel kregen we de 6de plaats toegewezen.

Timo nam op een natte baan vanaf P6 de start maar dat verliep niet zo goed want we zakten terug naar P16. Het is dan ook niet simpel om in de regen de juiste lijnen te vinden en op de baan te blijven. Eens de baan begon op te drogen reed hij terug naar voor en bracht de wagen binnen op een mooie P8. Tijd om Romain te laten rijden die het op een ondertussen droge baan zeer goed deed en naar P5 reed.

Net toen Romain binnenkwam begon het regenen wat voor mij niet ideaal was. Ik moest even zoeken wat op Zolder de regenlijnen zijn dus het is een paar keer spannend geweest als de wagen begon te schuiven naar de grindbak. Uiteindelijk mijn ritme kunnen vinden en onze voorsprong op P6 vergroot. Auto binnengebracht op P5 en Timo nam het stuur over. Die kreeg meteen al een regenbui over hem maar hield vast aan P5. Normaal ging Romain nu rijden maar die wilde zijn stint wisselen met mij omdat hij dan de regen zou hebben in plaats van ik. Het pakte anders uit want ik kreeg opnieuw regen. Deze keer ging het al beter maar ik verloor veel tijd achter de #72 die blind was voor de blauwe vlaggen en gele vlaggen aan de 2de chicane. Auto binnengebracht op P6 waarna Timo in de wagen kroop voor stint nummer 3. De #417 kreeg een stop-and-go waardoor we een plaats opschoven en de #277 viel uit met pech. Nadien reed Romain de wagen mooi naar een P3. Met nog 1u wedstrijd te gaan was een podium dus in zicht.

Timo ging de laatste stint rijden en vermits we 26 seconden achterstand hadden op P2 ging dat normaal ons eindresultaat worden. Maar dan moest de leider binnenkomen voor een pilotenwissel, blijkbaar had de #44 zijn rijtijden niet correct verdeeld tussen de piloten. Toen voelde ik de bui al hangen want bij ons was het ook zo. De #44 kwam buiten op P2 en Timo reed er in het donker naartoe en ging er zelfs over. P2 dus met nog 30 minuten te gaan. En dan kregen wij hetzelfde nieuws, binnenkomen voor een pilotenwissel of 1 strafronde.

Podium was sowieso weg waardoor ze Timo lieten verder rijden. Over de streep gekomen als P2 maar dan teruggezet naar P5. Een strategische fout die ons spijtig genoeg het podium koste. Het gaat om artikel 17.2 in het reglement voor de mensen die het willen nalezen. Nog altijd een zeer mooi resultaat dus bedankt aan Timo, Romain en de ondersteuning van AC Motorsport want zonder mecaniekers is dit uiteraard niet mogelijk.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *