VW Fun Cup

2018 VW Fun Cup – Trophée de Bourgogne

De tweede wedstrijd van het seizoen werd verreden op het circuit van Dijon-Prenois. Op vrijdag konden we de kwalificatie afwerken onder een stralende zon maar de startpositie werd uiteindelijk bepaald door een spel waarin Arnaud ons team vertegenwoordigde. We mochten race 1 starten vanaf P22 op 31 wagens.

Benoit nam de start op een natte baan en na 1u waren we opgeschoven naar p11. In onze Pure klasse lagen we zelfs 2de. Daarna nam Sébastien het stuur over en werd de race op een nog deels natte baan verder gezet. Helaas waren er verschillende ongevallen die de safety car naar buiten brachten maar door het goede ritme lagen we na 2u racen op p7. Tijd om het stuur aan Arnaud te geven die op de natte baan even rond ging en tijd verloor. We zakten terug naar P13 en Benoit nam de laatste zijn stint voor zijn rekening. Na een lang gevecht met de #114 finishten we algemeen 12de en 3de in de Pure klasse.

Race 2 begon op P12 met Arnaud achter het stuur. De baan lag terug nat waardoor hij bij de start wat plaatsen verloor maar hij volgde dichtbij op onze concurrenten voor het Pure klassement. Na de aansluiting gevonden te hebben gaf hij het stuur over aan Benoit die beide auto’s voorbij ging. Na 2u reden we algemeen op p14 en in onze klasse op p1. Het zag er goed uit en Sébastien nam stint 3 voor zien rekening. Die kreeg echter al snel het drive-trough bord te zien want blijkbaar was Benoit te snel de pits binnengereden. Hierdoor verloren we onze voorsprong op de concurrenten en kon de inhaalrace beginnen. Een safety car situatie 2u50 wedstrijd bracht het pak terug bij elkaar waarna de herstart leuke gevechten opleverde. Zo leuk en druk dat Sébastien zelfs een ronde te vroeg binnen kwam door een misverstand met het pitbord.

Arnaud reed de laatste stint en kon nog een plaats goedmaken. Algemeen 12de en in onze klasse 2de.

De volgende wedstrijd vindt eind mei plaats op het circuit van Zandvoort.

Video race 1

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *