VW Fun Cup

Winst in de Pure klasse op Zolder

Tijd voor alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het circuit van Zolder. De vaste piloten Sébastien Morel, Arnaud Quédé en Benoit Arnaudet werden vergezeld door Timo van Impe. Voor aanvang stonden we algemeen P3 in het Pure kampioenschap en we wilden nog een trapje hoger op het podium komen.

De wagen ziet er helaas niet meer zo mooi uit. De piloten die de wagen gehuurd hebben om deel te nemen aan een manche van het Frans Kampioenschap hebben een ongeval gehad waardoor er wat herstelwerken nodig waren 🙁

Het kwalificatiespel besliste dat we vanaf P15 gingen starten met Timo aan het stuur. Ons doel was om voor de #4 en #255 te eindigen maar #4 mocht na het spel vanop de eerste plaats starten.

Timo nam een goeie start en schoof meteen op naar P11. Hij kon daarna een goed tempo aanhouden om de #4 voorbij te gaan en zo na 1u al op P7 te rijden.

Tijd om het stuur over te geven aan Sébastien voor zijn 1ste stint. Wij gingen vroeg pitten en na de pitstops reden we P6 wat voor ons als amateur fantastisch was. Een goed tempo aanhouden was dus noodzakelijk om die plaats te behouden. De #4 reed achter ons en na 2u wedstrijd was P6 nog een feit.

Tijd om Arnaud zijn stint te laten rijden. Vanaf de start hadden we problemen met de radio, hierdoor verloren we gemiddeld 5 seconden extra tijdens de pitstop. Je moet minimum 1min30 binnen zijn en als je te vroeg vertrekt krijg je een straf. Hierdoor was de #4 tijdens de pitstop voorbij gekomen en schoven wij op naar P7. Arnaud behield de 7de plaats maar de #4 bleef voorop wat niet goed was voor de extra punten die te verdienen waren na 4u wedstrijd.

Timo ging zijn 2de en laatste stint rijden en had maar 1 taak, de #4 inhalen en voorbij gaan. Dat lukte waardoor de P6 reden en na 4u wedstrijd als eerste Pure wagen de punten binnen haalden. Eerste deel van de opdracht was geslaagd.

Benoit nam het stuur over en hield vast aan een P7. Door een safety car situatie slonk onze voorsprong op de #4 wel weg tot 15 seconden wat niet veel is.

Tijdens de wissel met Sébastien werd een probleem gevonden achteraan de wagen. Hierdoor verloren we 25 seconden en was de #4 ons terug gepasseerd waardoor we opschoven naar P8. Achtervolgen was de boodschap en de achterstand van 7 seconden werd na een inhaalactie omgezet in een voorsprong van 11 seconden. Opdracht volbracht en we reden met nog 2u wedstrijd te gaan terug op P7.

De voorlaatste stint was voor Arnaud en na een klein foutje kon de #4 ons voorbij gaan. De verschillen zijn onderling zo klein dat alles meteen afgestraft wordt en dat maakt het zo leuk. Helaas voor de piloten van de #4 ging het daarna grondig mis waardoor ze de strijd na een crash moesten staken. Zo was de buit in de Pure klasse voor ons wel binnen en was het een zaak om verder geen fouten te maken. Arnaud reed zijn stint nog aan een strak tempo uit.

Benoit reed de laatste stint in het donker en het tempo ging naar beneden omdat we geen risico’s wilden nemen. We moesten vasthouden aan P7 en uitrijden. En dat heeft hij zoals altijd goed gedaan!

Dit alles leverde ons algemeen een P7 op 39 wagens op en de eerste plaats in de Pure (amateur) klasse. Iets waar we allen trots mogen op zijn.

Eerst en vooral bedankt aan Arnaud en Benoit om dit seizoen een mooi team te vormen. En bedankt aan Timo voor de mooie prestatie tijdens de laatste wedstrijd. Daarnaast Eric Gressens als teammanager en iedereen van AC Motorsport die achter de schermen hard werkt om ons met een goeie auto te laten racen! En uiteraard alle sponsors die dit mogelijk gemaakt hebben.

De prijsuitreiking voor het algemeen klassement gaat door in december, meer info volgt nog.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *