VW Fun Cup

2de plaats in de VW Fun Cup 10u van Mettet

Na een lange zomerstop van 2 maanden was het tijd voor de jaarlijkse afspraak op het circuit van Mettet. Een wedstrijd van 10u stond op het programma en er werd guur weer voorspeld. De #281 was na de 25h op Spa-Francorchamps door AC Motorsport opgelapt en het vaste team van Sébastien Morel, Benoit Arnaudet en Arnaud Quédé was paraat.

Klik op de foto’s voor de grote versie.

Benoit reed tijdens de kwalificaties de 18de tijd en nam ook de start voor zijn rekening. Goed vertrokken waardoor we opschoven naar p12. Benoit kwam binnen op P13 om het stuur over te geven aan Sébastien. Het gevecht met de #4 voor het Pure klassement kon beginnen want hij volgde constant op 0,5sec – 2sec. Een contact tussen ons en de #372 zorgde ervoor dat de #4 voorbij kwam waarna de rollen omgedraaid werden. Auto binnengebracht op P12 en 40sec tijd verloren met wat herstellingswerken waardoor we terugvielen naar P18. Arnaud nam het stuur over en het zou een lange stint worden, door een radioprobleem kwam hij binnen terwijl Benoit nog niet klaar stond dus mocht hij gaan dubbelstinten. Op Mettet is dat zeer zwaar 🙂

Klik op de foto’s voor de grote versie.

Op het einde van Benoit zijn stint begon het regenen en het zou niet meer stoppen. Hij reed foutloos naar P14 maar door het eerder tijdverlies waren we pas 4de in de Pure klasse. Sébastien zijn beurt voor een lange regenstint wat hij altijd leuk vind. In de regen een goed ritme gevonden en opgeschoven naar P14. De #255 kreeg problemen waardoor we 3de lagen in de Pure klasse.

Klik op de foto’s voor de grote versie.

Benoit nam het stuur over terwijl het maar bleef regenen maar hij hield stand op P12. Tijdens een safety car besloten we te wisselen, hierdoor verloren we wel 1 minuut door een gesloten pit exit maar dat hoort erbij. Sébastien reed de laatste stint, het was ondertussen kouder geworden en nog harder gaan regenen. Niet ideaal als je met een bril rijdt want hij zag dus niet veel door het constante aandampen. Hij kon de #4 voorbij gaan maar vermits ze 2 ronden voorsprong hadden hielp dat niet voor het klassement. Het werd ondertussen ook donker en wij hadden geen extra verlichting gemonteerd waardoor het zicht beperkt was. Besloten om iemand te volgen en zo gewoon de race zonder ongevallen uit te rijden.

Klik op de foto’s voor de grote versie.

Ondertussen was de #4 in het donker van de baan gegaan waardoor we uiteindelijk als P12 en P2 in de Pure klasse finishten. Gezien de omstandigheden een zeer mooi teamresultaat. Ook even onze interim teammanager Jean-Michel bedanken. Volgende week is er een wedstrijd op Assen waar Kartworld niet aanwezig zal zijn maar we zijn terug van de partij voor de afsluiter op Zolder in het weekend van 27-28 oktober 2018.

Alle foto’s zijn beschikbaar op de facebook pagina.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *