VW Fun Cup

4de plaats in de Franco Fun Festival race

Tijd voor de 3de wedstrijd van het seizoen op het mooie circuit van Spa-Francorchamps. We reden samen met de Franse Fun Cup waardoor er 110 wagens ingeschreven waren. De kwalificatie op zaterdag verliep met een 21ste tijd goed maar door een zware crash van een deelnemer werd de sessie stopgezet en hadden we geen tijd meer om onze banden en remmen te roderen. Na het Kronos spel kregen we plaats 30 toegewezen.

RACE
De start werd genomen door Sébastien maar het gevoel in de wagen was niet goed. De grip & balans van zaterdag was volledig weg dus we moeten even bekijken wat er mis ging met de afstelling. We verloren een 4-tal plaatsen maar met een race van 8u is alles nog mogelijk. Na mij reed Benoit zijn stint, gevolgd door Geert Windels en Arnaud Quédé.

De balans in de wagen werd elke stint beter en beter waardoor we opschoven naar P16 en op P2 reden in onze Pure klasse. Helaas waren er een aantal safety car momenten waardoor onze voorsprong telkens teniet werd gedaan. Gebruik van de radio was verboden waardoor alles via het pitbord moest. Bij de vierde tankstop ging het mis, wij gingen iets later pitten dan onze concurrenten. Zij waren onder de Safety Car gaan pitten en toen wij gingen was de Safety Car net gedaan. Dus we komen de baan op met 1 minuut achterstand en dat is veel.

Voor de laatste stop werd Arnaud dan nog geblokkeerd bij de pitsuitgang waardoor we nog 1min20 extra verloren. Zeer pijnlijk maar het hoort er allemaal bij en we verliezen een podium in de pits ipv op het circuit. P4 in onze Pure klasse maar een goede voorbereiding voor de 25u wedstrijd in Juli.

Bedankt aan onze sponsoren en de mecaniekers van AC Motorsport voor de ondersteuning.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *