Algemeen

Verdict motor

Afgelopen zondag was de motor dus vastgelopen en nu hij open geweest is kennen we de oorzaak. Oxidatie aan de drijfstang. De motor was nog open geweest voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2012 en dan bewaard op een droge & verwarmde plek maar blijkbaar moet er toch wat condens of vocht binnengedrongen zijn. Heel jammer dat hij het geen 15min langer meer uitgehouden heeft. En vanaf nu alle dichtingen na de winter maar preventief vervangen.

De cilinder is beschadigd maar zou misschien nog te redden zijn met een diamant steen, als alles mee zit kan ik volgende week eens gaan testen om te zien als het allemaal nog vlotjes loopt.

20130410_RotaxMax_broken-crankshaft_elmore_kartworld_namgrass

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *