BMC

07/04 BMC 1 Genk: Het mag niet zijn…

Na een lange en vooral koude winter werd het tijd om de kart nog eens vanonder het stof te halen. Vorige week ben ik 3 dagen gaan trainen omdat ik dit jaar nog niet kunnen rijden had gezien we nu op de Noordpool leven :-). Veel kunnen testen, de motor liep goed en alles zag er goed uit voor zondag. Maar helaas mocht het weer niet zijn.

Zondagmorgen liep de motor niet goed op de rechte lijn, alweer op zondag. We hadden niet echt een idee wat het kon zijn maar toch één en ander veranderd. Helaas zonder succes maar ik kon toch nog een 5de chrono rijden tijdens de kwalificatie.

20130407_BMC1_Genk_kartworld_elmore_namgrass_01

Race 1

Ik startte achter Jean Glorieux en die kwam niet goed weg bij de start waardoor ik ernaast ging. Helaas mistte hij z’n rempunt waardoor hij me aantikte en ik dus achteraan kon aansluiten. In de laatste ronde was het nog spannend met Michael Ron vermits hij me terug voorbij kwam omdat de motor even inhield op de rechte lijn maar ik kon hem nog terug inhalen. Resultaat een 8ste plaats.

20130407_BMC1_Genk_kartworld_elmore_namgrass_02 20130407_BMC1_Genk_kartworld_elmore_namgrass_03

Race 2

Ik startte aan de buitenkant waarbij ik Dorian Kruger kon inhalen en gezien Kristof Allaerts zichzelf rondzette kon ik als 6de aansluiten. Snel inhalen was de boodschap als ik aansluiting met de leiders wilde vinden en Tomas Lambrecht was mijn eerste slachtoffer. Daarna kon ik Artur De Maesenier voorbij gaan en het gat naar Jean Glorieux & Dimitri Ostrovski dichtrijden. Helaas ging het daarna grondig mis. Bij het oprijden van de rechte lijn verloor ik alle vermogen en liep de motor vast. Game over. Heel jammer want de kart lag goed en het ging vooraan misschien wel een leuke strijd geworden zijn.

20130407_BMC1_Genk_kartworld_elmore_namgrass_04 20130407_BMC1_Genk_kartworld_elmore_namgrass_05

Deze week gaan we bekijken hoe erg de motor beschadigd is. Ik wil vooral mijn mecanieker Pieter bedanken voor het harde werk en DFK voor de ondersteuning. De volgende wedstrijd staat gepland op zondag 19 mei te Genk.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *