BMC

19/05 BMC 2 Genk: 4de en laatste

Ik had de afgelopen maand niet kunnen trainen en ik was ook moe door de jetlag maar toch al op vrijdag naar Genk afgezakt. Zoals voorspeld heel de dag regen gehad wat een goeie training was voor de regen die in het weekend zou komen. Helaas bleef het op zaterdag droog en op zondag kregen we zelfs een mooie zomerdag.

20130519_BMC2_Genk_kartworld_elmore_namgrass_05

De kwalificatie was superspannend, ik reed de 4de tijd en we zaten op 0,101 seconde van elkaar. Vrij dicht dus en het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Race 1

Even paniek toen mijn motor niet wilde startten bij het wegrijden van de pre-grid. Toen hij het toch deed goed doorgereden zodat ik nog tijdig mijn positie kon innemen voor de start.

20130519_BMC2_Genk_kartworld_elmore_namgrass_01

Ik startte achter Kristof Allaerts en we waren goed weg waardoor ik meteen al 3de lag. Thomas Mourant had de pole gereden en hij behield die plaats ook. Ik kon een 6-tal ronden goed volgen maar toen maakte ik teveel kleine foutjes waardoor ik de aansluiting verloor. Dimitri Ostrovski kwam ook sterk terug en pakte de 3de plaats af waardoor ik als 4de over de streep ging. De motor liep goed en mijn tijden waren een stuk sneller dan tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen waardoor ik niet ongelukkig was met het resultaat. Een iets betere fysiek zal de concentratie ook bevorderen.

20130519_BMC2_Genk_kartworld_elmore_namgrass_02

Race 2

Mijn motor startte bij het wegrijden maar 5 andere karters hadden nu pech. Er moet toch iets vreemds in de lucht gehangen hebben. Gelukkig kon iedereen tijdig zijn positie opnieuw innemen omdat Thomas Mourant supertraag de opwarmronde afwerkte.

20130519_BMC2_Genk_kartworld_elmore_namgrass_03

Deze keer startte ik achter Dimitri Ostrovski, ik was goed weg maar toen ik naar binnen wilde komen op het einde van het rechte stuk zag ik Bruno Cabooter opduiken in m’n ooghoek. Om brokken te vermijden bleef ik dus buitenom maar bij het uitkomen van de bocht bleef Bruno achteraan duwen waardoor ik rondging. Daarbovenop hadden we een supertrage opwarmronde achter de rug en wilde de motor niet direct startten. Toen hij het wel deed was iedereen helaas al te ver weg waardoor ik als laatste over de streep ging.

20130519_BMC2_Genk_kartworld_elmore_namgrass_04

In het dagklassement was ik 9de. Opnieuw dus wat tegenslag maar het goede nieuws is dat de motor het deed en dat het vele testwerk met mijn mecanieker Pieter zijn vruchten begint af te werpen. Op zondag 23 juni rijden we in Kerpen race 3 van het seizoen op het thuiscircuit van Michael Schumacher.

Share

Een gedachte over “19/05 BMC 2 Genk: 4de en laatste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *