BMC

04/08 BMC 4 Genk: 4de algemeen

Op zaterdag had ik geluk toen mijn mecanieker 2 scheuren zag in mijn achteras. Hij was dus opnieuw aan het breken en om een crash te voorkomen werd er een nieuwe geplaatst! Ik had het wel moeilijk om een geschikte afstelling te vinden met de hoge temperatuur. (32°C)

In de kwalificatie werd ik 2x gehinderd in mijn snelle ronde maar dat hoort erbij dus ik mocht starten vanaf de 5de plaats.

20130804_BMC4_Genk_kartworld_elmore_namgrass_sebastien01

Race 1

Ik was vrij goed weg maar omdat er een gat was met Dimitri Ostrovski die voor mij startte schoot Bruno Cabooter daarin maar we geraakten zonder brokken door de eerste bocht. Bij het opdraaien van de Europalaan kon ik Bruno inhalen maar verloor ik wel een plaats aan Thomas Mourant. Bij het ingaan van de chicane ging het bijna mis toen Tomas Lambrecht mezelf en Dorian Kruger wilde inhalen. Er is daar echter totaal geen grip dus ik besloot om maar even gas te lossen en hem te laten passeren zodat we niet van de baan gingen. Ik kon Tomas al snel terug voorbij gaan en toen lag alles al vast.

20130804_BMC4_Genk_kartworld_elmore_namgrass_sebastien03

De eerste 3 kon ik tot halfweg wedstrijd goed volgen maar toen moest ik ze laten gaan. Achter mij volgde Dorian Kruger dus ik probeerde om goed te verdedigen en zo kon ik als 4de finishen.

Race 2

We hadden het chassis wat aangepast omdat ik deze keer de aansluiting met de leiders niet wilde verliezen. Wederom een vrij goede start, ik merkte wel dat ik met deze afstelling op de rechte lijn tekort ging komen dus het was een kwestie van in de bochten goed aan te sluiten om niet teveel tijd te verliezen. Dat deed ik en in de 5de ronde kon ik Thomas Mourant inhalen bij het opdraaien naar de Europalaan. Ik reed dus op de 3de plaats en voor mij reed Hughes de Schepper die van de Seniors terug kwam meerijden bij de Gentlemens. De volgende ronde kon ik Hughes in de slipstream voorbij gaan op het einde van het rechte stuk. P2 was een feit maar er waren nog 11 rondes te gaan.

Een paar ronden later kwam Thomas Mourant me voorbij op de rechte lijn en 3 rondes later probeerde Hughes dat ook maar hij remde te laat en schoot me voorbij. Ik probeerde de bocht elke ronde te verdedigen omdat ik wist dat hij sneller was in de slipstream maar op 2 ronden van het einde ging hij me toch voorbij. Ik kwam dus als 4de over de streep.

20130804_BMC4_Genk_kartworld_elmore_namgrass_sebastien02

Algemeen geeft dat dus een 4de plaats als dagresultaat, net geen podium dus. De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 22 september in Ostricourt (Frankrijk). Ik wil mijn mecanieker Pieter bedanken alsook DFK voor de ondersteuning!

on-board videos

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *