BMC

22/09 BMC 5 Ostricourt: moeilijk weekend

Tijd voor de 5de ronde van het kampioenschap en deze werd verreden op de snelle omloop (helft volgas) van Ostricourt. Op zaterdag wilde het maar niet lukken om snel te gaan en een afstelling te vinden die mij lag. Ik moet eerst en vooral mijn mecanieker bedanken want hij heeft de kart wel 5x volledig omgebouwd. Naarmate de dag vorderde liep de motor ook niet, een reservemotor gaf hetzelfde resultaat. Toen Tim opeens laconiek vroeg op welke stand de naaldclip stond, hem vervolgens losschroefde om vast te stellen dat ze verdwenen was 😮 hadden we al een vermoeden waarom de motor niet meer liep. Bij deze dus bedankt aan Tim 🙂

20130922_BMC5_Ostricourt_ELMORE-kartworld_namgrass_05

Ik kwam echter veel tekort en het weekend zag er dan ook somber uit. Enerzijds weet ik dat mijn motor niet supersnel is waardoor ik op de rechte stukken alleen al 4-5 tienden verloor maar de eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat er meer aan de hand was. Zaterdagavond op tijd gaan slapen om te zien wat zondag ging brengen. De officiële training was alvast een ramp met de 13de tijd. Terug de kart omgebouwd voor de kwalificatie en daar was ik 7de. Nog niet goed maar al een stuk beter dan de training.

20130922_BMC5_Ostricourt_ELMORE-kartworld_namgrass_03

Race 1

Als 7de kon ik aan de binnenkant starten, ik was redelijk goed weg en kon direct 2 plaatsen goed maken. Even later kon ik Kristof Allaerts inhalen en lag ik dus al 4de. De eersten waren te snel en die moest ik laten gaan. De kart lag redelijk op de baan maar ik voelde al snel dat de bandendruk te hoog was waardoor ik na een aantal ronden grip begon te verliezen. Er reden 3 concurrenten vlak achter mij dus ik begon defensief te rijden. Siebert Verfaillie kwam me voorbij maar ik kon hem de ronde nadien uitremmen na de rechte lijn. Ik lag dus terug op de 4de plaats.

20130922_BMC5_Ostricourt_ELMORE-kartworld_namgrass_01

Ik kon het tempo echter niet volhouden en begon door het gripverlies foutjes te maken. In de bocht om de pits binnen te rijden verremde ik mij me waardoor ik alle snelheid kwijt was in de chicane waardoor Siebert mij terug voorbijkwam. In zijn kielzog volgde Kristof Allaerts en Dorian Kruger dus ik was op slag 3 plaatsen kwijt. Ben dus als 7de over de streep gekomen.

20130922_BMC5_Ostricourt_ELMORE-kartworld_namgrass_02

Race 2

We hadden de afstelling wat veranderd, veel had ik toch niet te verliezen. Terug als 7de gestart aan de binnenkant, nu kon ik maar 1 plaats goedmaken. De chassiswijzigingen waren echter niet goed en ik moest een kloofje laten. Eens de banden warm werden en ik mij kon aanpassen kon ik terug naar Siebert en Kristof toerijden. Kristof ging Siebert eerst voorbij, ik wilde dat de ronde nadien ook doen maar zijn rempunt lag blijkbaar veel vroeger dan het mijne. Ik schrok me kapot maar kon hem nog net ontwijken, hierdoor miste ik mijn bocht wel en was ik alle snelheid kwijt waardoor Tomas Lambrecht & Thierry Favez konden terugkomen. Bij het insturen van de daaropvolgende snelle links werd ik achteraan aangetikt. Ik ging direct rond en Tomas reed tegen mijn voorwiel waardoor de spoorstang afbrak en de fusee paraplu stond. Race over… De spoorstang was ook geplooid, batterijhouder kapot & de velg moet ik nog eens testen.

20130922_BMC5_Ostricourt_ELMORE-kartworld_namgrass_04

Ondanks alles sta ik het klassement op een 5de plaats dus ga ik op 20 oktober in Genk alles geven om dat zo te houden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *