VW Fun Cup

Verslag: winst in Assen en zo ook kampioen in klasse Pure

De laatste wedstrijd van het seizoen werd verreden op het Circuit TT Assen. De snelle baan die vooral bekend is van de MotoGP wedstrijden. Het zou een regenachtig weekend worden en dat vind ik persoonlijk altijd fijn. Voor mij was het trouwens de eerste keer Assen. Tijdens de kwalificatie reden we de 13de tijd en was ik nipt sneller (-0.113s) dan Benoit waardoor ik de start mocht nemen. Na het spel kregen we P16 toegewezen.

In het Pure klassement stonden we 2de met 13 punten achterstand op de #278. Er waren nog 105 punten te verdienen maar het zou moeilijk worden om die achterstand goed te maken.

Start in de regen die initieel wel goed was maar ik miste toch wat baanervaring om meteen de snelle jongens te volgen. Na 5 ronden wist ik wat niet werkte en wat wel dus kon de inhaalrace beginnen. De #278 was voor ons gestart maar werd ingehaald wat positief was voor het klassement. Stint afgerond op P12 met 10s voorsprong op de #278 toen ik net naar een nieuw groepje was gereden maar het was tijd om Benoit te laten rijden.

Benoit had het op een natte baan moeilijk waardoor hij 6-8 seconden per ronde verloor. Hierdoor kwam de #278 terug en nam die een voorsprong op ons. Het blijft een teamsport dus ik kreeg de wagen terug op P16 met 43 seconden achterstand op de #278.

Nog eens mijn beurt om 40 minuten te jagen maar op een opdrogende baan was de #278 even snel. Toen de #415 vroeger remde dan verwacht had ik de keuze tussen erop te rijden of uitwijken. Het is het laatste geworden waardoor we 15 seconden verloren. Algemeen nog steeds P16 met een kleine minuut achterstand op de #278 en Arnaud nam het stuur over.

Arnaud had het net zoals Benoit ook wat moeilijk en werd tijdens zijn stint gepasseerd door de #278 waardoor ze 2,5 minuten voorsprong hadden en dus een lap voor ons reden. De #255 reed ook 30 seconden voor ons waardoor we in Pure op P3 reden. Na 4u wedstrijd werden de eerste punten uitgedeeld en de #278 was op weg naar winst.

Helaas voor de #278 reed Stéphan in een zeer snelle linkse bocht tegen de bandenstapel. Hierdoor hadden ze veel schade en verloren ze 35 minuten. Wij waren zeker van onze P2 in het klassement maar we moesten de wedstrijd winnen om kampioen te worden. De #255 reed 47 seconden voor ons en dat rijdt je niet zomaar dicht.

We bleven goed aansluiten maar konden het gat niet verkleinen. Tot de safety car de baan opkomt en alles terug samenkomt. Nu zouden we onze kans moeten grijpen en Arnaud reed toen. Maar de SC besluit om 8 wagens te laten passeren waaronder de #255. Zo werden we op 1 ronde gezet en was alle hoop verloren.

Even later ging het bij de #255 mis toen ze links achteraan schade reden. Hierdoor verloren ze 10 minuten en was de winst voor ons. We waren virtueel kampioen met 2 ronden voorsprong op de volgende Pure, dat was de #219. Mijn laatste stint reed ik niet meer volgas om het materiaal te sparen. Het was wel even moeilijk toen de #219 mij ontdubbelde maar ik liet hem gaan, de voorsprong was groot genoeg en ik wilde geen cardan breken.

Toen het tijdens de laatste stint begon te reden werd het nog even spannend toen Arnaud spinde maar hij bracht de auto in zijn geheel over de meet en de winst was binnen. We waren vandaag algemeen niet de snelste maar we hebben geen fouten gemaakt en werden daarvoor beloond.

Ik wil AC Motorsport en de vele mecaniekers bedanken voor de technische ondersteuning. Na onze winst in de 25h van Spa-Francorchamps is dit een mooie afsluiter van het seizoen. En uiteraard ook mijn teamgenoten Arnaud, Benoit, Geert en Christophe.

Alsook ook onze sponsors want zonder hun zou dit alles niet mogelijk zijn.