BMC

09/10 BMC5: Sébastien wordt 3de in eerste wedstrijd

Afgelopen weekend werd in Ostricourt de 5de manche van de Belgian Max Challenge verreden. Het was voor Kartworld de eerste afspraak en de opzet was vooral om ervaring op te doen voor volgend jaar.

Op zaterdag was het dus droog, veel dreigende wolken maar heel de dag op slicks kunnen trainen om een afstelling te zoeken. Onze indruk was dat we vooraan of toch zeker in het midden zaten. Zondag opgestaan en zoals voorspeld regende het. Omwille van de prachtige nazomer had ik nog niet in de regen kunnen trainen en was het dus afwachten wat het zou worden. Basisafstelling gekozen en vertrokken voor de eerste en enige training van de dag. (8 min) Het verliep niet zo goed, kart stuurde niet goed in en ik kwam dan ook 2 seconden tekort op de snelle jongens.

Kwalificatie
Vooraf rijlijnen overlopen, afstelling grondig aangepast en de kart voelde meteen veel beter aan wat resulteerde in een 2de startplaats op 18 piloten. Robert van Rompaey pakte de pole en mijn teamgenoot Arne Van der Plaetsen startte vanaf de 3de plaats.

Race 1
Afstelling niet aangepast om op veilig te spelen en ik moest langs buiten startten. Arne kon goed aansluiten bij Robert waardoor ik als 3de aansloot. In de 2de ronde ging Arne even te wijd waardoor ik hem kon inhalen en 2de werd. Arne was sneller en kwam aandringen maar ik kon hem achter mij aanhouden. De condities waren duidelijk teveel veranderd want de kart gleed achteraan alle kanten op. Na 7 ronden was er een achterligger van de baan gegaan waardoor ik even mijn concentratie verloor, heb te laat geremd en 2 plaatsen verloren. Terug aangesloten als 4de en nog de kloof dichtgereden naar de 3de (Thomas Mourant) maar het was te laat. Gefinished als 4de!

Race 2

We hadden een probleem gevonden in de afstelling en deze aangepast voor Race 2. Ik moest als 4de terug aan de buitenkant starten. De eerste start werd afgeblazen en bij de herstart was ik iets te laat weg waardoor ik eerst 5-6 karts zag passeren maar een deel daarvan kon ik na het recht stuk terug inhalen in de 180° bocht. Ik kwam als 5de door maar de kart gedroeg zich heel vreemd en ik moest de eerste 4 even laten gaan.Tijdens race 1 was mijn watertermperatuur maar 40°C ipv 60°C dus hadden we de radiator afgedekt maar blijkbaar iets teveel. Na 3 ronden brandde mijn waarschuwingslampje al omdat het water 70°C had. Ik besloot om te blijven doorrijden en ondanks dat er iets mis was probeerde ik het beste uit het chassis te halen. Dimitri OSTROVSKI reed als 4de, ik kon het gat dichtrijden en remde hem uit maar hij was beter weg uit de bocht waardoor hij zijn plaats terugnam.

De volgende ronde kon ik hem op een andere plaats voorbijgaan en bleef ik ervoor. Ondertussen had Thomas Mourant al een serieuze kloof geslagen maar het begon terug te regenen en ik was duidelijk sneller want ik kon er vlot naartoe rijden en hem inhalen. De watertemperatuur was ondertussen opgelopen tot 100°C waardoor er zeker al schade was. Arne reed ondertussen stevig op de 2de plaats, ik kon nog iets inlopen maar zijn voorsprong was te groot dus gefinished als 3de. Robert van Rompaey had verdiend gewonnen. Net voor ik de pits wil inrijden vliegt mijn linkervoorwiel eraf en ga ik in het gras. Nu wist ik meteen waarom de kart zo raar deed maar gelukkig heb ik de finish gehaald!Algemeen was ik dus 3de op 18 deelnemers wat een mooi resultaat is voor de eerste wedstrijd, Arne werd 2de in het dagklassement!Ik wil mijn mecanieker Glenn bedanken en iedereen van Team DFK voor de bijstand!! Resultaten: http://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=2108512

 

 

Race 2 op zondag

Training op zaterdag met teamgenoot Arne

Share

Een gedachte over “09/10 BMC5: Sébastien wordt 3de in eerste wedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *