BMC

30/10 BMC 6: Sébastien wordt achtste in Genk

Waar ik in de regen in Ostricourt nog knap derde werd ging het afgelopen weekend minder goed tijdens de laatste wedstrijd in Genk. Heel het weekend gezocht naar een afstelling die mij lag maar deze jammer genoeg niet gevonden. In de training ging het al mis met een kapotte gaskabel na 2 ronden. Resultaat was een te hoge bandendruk tijdens de kwalificatie waardoor ik pas vanaf de 10de plaats mocht starten.

Race 1

Een rommelige start waarbij het niet goed duidelijk was als ze nu opnieuw moest gebeuren of niet maar de lichten gingen niet aan dus gaf ik gas en was ik na de 2de bocht meteen opgeschoven naar de 5de plaats. Na de kwalificatie hadden we de set-up aangepast en het chassis voelde goed aan waardoor ik een aantal ronden kon aanklampen met de eerste groep maar na 4-5 ronden begon de grip weg te vallen. Ik heb nog sterk verdedigd maar toch terug gezakt naar de 10de plaats.

Race 2

Net voor de start ging het al mis, Bruno Cabooter startte voor mij en hield vrij veel afstand op zijn voorligger Dimitri OSTROVSKI. Achter mij begon Rob Deckers te duwen waardoor ik tegen Bruno geplet werd en van de baan ging. De start moest opnieuw gebeuren en er kwam een rode vlag aan te pas om ons de les te spellen op de startgrid.

De herstart verliep wel goed en na 2 bochten was ik al opgeschoven naar de 6de plaats. Ik kon redelijk volgen en even later ging OSTROVSKI van de baan waardoor ik 5de werd. Helaas viel de grip opnieuw weg en begon de motor op het rechte stuk te ploffen waardoor ik een vogel voor de kat was. Vermits ik trager was maar mij niet zomaar gewonnen wou geven begon ik defensief te rijden waardoor mijn achterliggers begonnen te duwen om toch maar voorbij te geraken. Ik zakte terug naar de 11de plaats, Michael De Ron werd gediskwalificeerd wegens te licht (min. 175kg wegen) waardoor ik als 10de geklasseerd werd.

 

Algemeen ben ik 8ste geworden op 19 deelnemers wat niet superslecht is maar het kan beter. Zoals gezegd was dit de laatste wedstrijd van 2011, nu volgt een lange koude winter waar we blijven trainen om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen! Ik wil mijn mecanieker Siebert en Team DFK bedanken voor de bijstand! Xavier Notebaert wil ik bedanken voor de mooie foto’s!

Race 2 kan u volledig bekijken adhv onderstaand filmpje

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *