BMC

29/04 BMC 2 Genk: Sébastien tweede!

Tijd voor de 2de manche van het BMC kampioenschap en het weerbericht voorspelde niet veel goeds.

Zaterdag

Het wil maar niet meezitten, ondertussen 2x gaan trainen zonder problemen en op de zaterdag voor de wedstrijd was het opnieuw prijs. De motor liep niet goed. ‘s Morgens al een nieuwe radiator geplaatst wegens een minuscuul lekje en dan elke sessie moeten gebruiken om de motor in orde te krijgen ipv naar een chassisafstelling te kunnen zoeken. Positieve kant van het verhaal was dat ik met een haperende motor nog redelijk goed kon volgen met het middenveld. En zoals de laatste keer kwam de redding in de laatste sessie na serieus sleutelwerk van Siebert & Tim!! Probleem opgelost, nog niet 100% zoals het zou moeten zijn maar de motor was goed genoeg om op zondag te kunnen meeracen!

Zondag

Regen voorspeld maar toen we opstonden was het droog 🙂 De baan echter niet dus het was nog glijden tijdens de trainingssessie. Amper 8min maar de kart voelde niet goed aan, door de motorproblemen hadden we ook niet kunnen testen op zaterdag. De kwalificatie was een loterij, na amper 4 ronden begon het te regen en iedereen stond op slicks dus binnenkomen was de enigste oplossing. Ik mocht uiteindelijk vanaf de 5de plaats starten en blijkbaar ben ik verdikt want ik was nog 5kg te zwaar bij de weging.

Race 1

Het bleef een beetje druppelen maar nooit lang genoeg om de baan kletsnat te maken. Met de hulp van Jef & Siebert een hele andere chassisafstelling gekozen voor race 1 omdat de grip ontbrak. Goeie start genomen en ik lag al meteen 3de, Robert Van Rompaey en Kristof Allaerts waren voorzichtig gestart en ik moest een paar keer serieus in de remmen gaan om er niet op te rijden. Allaerts ging Van Rompaey voorbij en ik reed het gat dicht naar van Rompaey. Ik was sneller maar hem voorbij gaan was nog een andere zaak en doordat ik tijd verloor achter Van Rompaey kon Artur de Maesenier terug aansluiten. Thv de chicane wil ik Robert inhalen en dan duikt Artur ook nog het gat in naast mij.

Artur kon wat wegrijden maar dan kwam ik terug en hebben we elkaar een paar keer ingehaald. Ik was iets sneller maar ik kon hem niet inhalen en er dan ook nog voor blijven gezien Artur vrij stevig verdedigd. Na 11 ronden kwam ik opnieuw dichter maar toen begon het te druppelen en waren bepaalde bochten opeens superglad. Toen was ik iets te voorzichtig omdat ik op slicks vooral op de baan wilde blijven! Gevolg was dat Artur van me weg reed en dat Robert achter mij het gat dicht reed en nog kwam opzetten. Nog 1 ronde te gaan en toen wist ik dat ik toch sneller zou moeten gaan als ik de 3de plaats wilde vasthouden. Dat lukte dus mooi resultaat!

Race 2

Deze keer startte ik vanaf de 3de plaats, Kristof raakte niet goed weg bij de start dus hielp ik hem maar op weg 🙂 Ik kon goed aansluiten maar op koude banden kon hij een kloofje slaan wat ik niet meer zou dicht krijgen. We bleven op gelijke afstand terwijl ik moe werd. Het was drukkend weer en mijn conditie was na 10 ronden op en dan kwam Artur mij voorbij. Dimitri Ostrovski wilde ook meegaan maar die kon ik afblokken. Ik was opnieuw sneller dan Artur en ik wist dat ik er voorbij moest want ik verloor teveel tijd. Zo gezegd zo gedaan en na de rechte lijn had ik mijn plaats terug. Mij herpakt en op karakter verder gereden, ik voelde dat ze dichterbij kwamen maar ik bleef 2de!!

Ik blik tevreden terug, de snelheid was goed. Ik moet alleen nog werken aan de snelheid op koude banden zodat ze niet meer kunnen wegrijden! Bedankt aan mijn mecanieker Siebert en aan iedereen van DFK!! Op 24 juni is het tijd voor BMC 3 in Genk!

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *