BMC

28/10/2012 BMC 6 Genk: Sébastien wordt 5de

Ostricourt was een ramp dus twee volle testdagen verder liep de motor eindelijk en heb ik beslist om dan toch nog de laatste race van het seizoen mee te rijden. Op zondagmorgen was het -2°C en door de dikke mist was de zichtbaarheid zeer slecht. Door de koude bevroor ons vizier letterlijk, ik dacht dat ik de enige was maar andere piloten klaagden over dezelfde problemen. Na de middag is het zonnetje gelukkig komen piepen maar hieronder zie je wat wij zagen.

 De kwalificatie verliep goed met een 5de tijd maar het gat met de kop was wel groter dan verwacht. In de koude temperaturen kon ik maar geen afstelling vinden die me goed lag. Nu dat de motor goed loopt kunnen we ons in de toekomst terug focussen op het chassis & de rijlijnen.

Race 1

Ik had een vrij goeie start maar in bocht 2 werd ik achteraan aangetikt waardoor ik van de baan ging en als 12de terug aansloot. Toen kon de inhaalrace dus begonnen, zoals je op onderstaand filmpje kan zien ging dat vrij goed tot aan Artur. Ik kon hem voorbij gaan maar hij pakte me in de laatste ronde terug waardoor ik 6de werd.

Race 2

Deze keer moest ik vanaf de buitenkant starten en ik was goed weg met een 4de plaats. Ik kon de koplopers even volgen maar toen moest ik ze laten gaan. Robert Van Rompaey (kampioen 2012) was in race 1 ook aangetikt waardoor die achteraan moest starten en hij kwam sterk opzetten en ging me nog voorbij waardoor ik 5de werd en dat was meteen ook mijn dagklassement.

Het was al leuk om na 2 wedstrijd met problemen eens een probleemvrij weekend te hebben. De motor doet het dus kan ik nu terug aan de snelheid werken zodat ik aansluiting vind met de snelle jongens van het weekend. Ik wil mijn mecanieker Pieter Scheefhals & DFK Racing bedanken!

Foto’s: www.guy594photography.com

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *