BMC

05/08 BMC 4 Kerpen: Sébastien wordt 6de

Het wil maar niet meezitten, deze week de motor nog op de testbank gezet maar op vrijdag en zaterdag terug problemen gehad in Kerpen. De motor loopt niet door en dat heeft uiteraard gevolgen voor de tandwielkeuze en de beschikbare snelheid. En wanneer de motor niet goed gaat ben je tijdens het rijden meer daarmee bezig dan met je te concentreren op het circuit. Nog even Vincent Jewell bedanken omdat ik zijn motor op zaterdag eens mocht testen, deze liep wel goed en ik was meteen 3 tienden sneller op één ronde!

 

Zondag

Andere motor geplaatst van DFK die wel beter liep maar nog niet alles oploste. De kwalificatie was niet goed, ik had moeite om grip te vinden op nieuwe banden. Blijkbaar was ik niet de enige maar een 9de tijd was allesbehalve goed. We hadden 3u tussen de kwalificatie en de eerste race dus heeft mijn mecanieker Siebert hard gewerkt om een andere afstelling te proberen die mij misschien beter lag! Ter info: dit weekend was Mikko Laine onze gastpiloot en als Europees Kampioen Masters was hij tijdens de kwalificatie 3 tienden sneller dan de 2de. (Kristof Allaerts) Het was al snel duidelijk dat Mikko te snel ging zijn voor iedereen.

Race 1

Ik startte vanaf P9 en bij de start zag ik het al misgaan. Ik remde iets vroeger gezien de banden nog koud waren maar Jan Vos (#88) deed dat niet waardoor het misging. Jan tikte Dimitri OSTROVSKI aan die op zijn beurt Kristof Allaerts aantikte en ik vloog er dus ook tussen. Jan is een sympathieke kerel maar op de baan botst hij nogal vaak. Resultaat was dat ik als laatste kon aansluiten, Kerpen is een moeilijk circuit om zonder brokken in te halen dus 2x was ik de 3de hond die ermee wegliep 🙂 Uiteindelijk nog 7de geworden, na de race gezien dat de wielklos door de crash naar binnen gekomen was wat verklaart waardoor de grip niet optimaal was.

Intermezzo

De stralende zon verdween en we kregen een zondvloed over ons heen! Er stond 10cm water op het circuit dus alles werd tijdelijk stilgelegd. De afstelling werd aangepast voor de regen, na iets meer dan 1u gingen we opnieuw van start gaan.

Race 2

Deze race ging een gok worden, iedereen stond met regenbanden op de grid en de baan was aan het opdrogen. Gezien mijn weekend al wat tegenviel had ik besloten om zelf met oude regenbanden (gebruikte set van 2011) te rijden.

De start verliep vrij goed maar ik had nog nooit in de regen op Kerpen gereden dus de eerste rondes was het zoeken naar de juiste rijlijnen. Na een ronde of 6 begon de motor in te houden en hoorde ik vreemde geluiden waardoor ik al bang werd dat ik de finish (20 laps) niet zou halen. Achteraf zou blijken dat de ketting los hing. Het chassis voelde goed aan en ik kon wat plaatsen goed maken maar door de motor was het moeilijk om aansluiting te vinden. Op het einde kwam ik nog vrij snel terug op Artur De Maeseneir en Ronald Happel maar ik kwam één ronde tekort. In de laatste bocht kon ik mij nog naast Ronald zetten maar hij was sneller weg uit de bocht en dus gingen we met 3 over de meet. Ik werd uiteindelijk 5de in race 2 en 6de algemeen.

De volgende wedstrijd is op 30 september in Ostricourt (F), ondertussen ga ik verder testen met de motor want als dat probleem niet opgelost wordt is het game over. Op deze manier racen is niet leuk dus dan kan ik beter gaan vissen! Ik wil DFK-Racing en Siebert bedanken voor de ondersteuning!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *